BRAZIL U POLUFINALU MUNDIJALA: Kolumbijci nemoćni pred naletom Sambe

Izvor: Kurir, 04.Jul.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAZIL U POLUFINALU MUNDIJALA: Kolumbijci nemoćni pred naletom Sambe

Reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu savladala Kolumbiju sa 2:1

FORTALEZA - Reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu savladala Kolumbiju sa 2:1.

Brazil se tako po 11. put u istoriji plasirao među četiri najbolje selekcije na Mundijalu i Karioke sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekuje duel sa još jednom fudbalskom velesilom - Nemačkom. Panceri su u prvom meču četvrtfinala savladali Francusku sa minimalnih 1:0.

Into the second half. Amazing atmosphere. pic.twitter.com/GpYZwqGFTu

23.18 (59.) - Guarin šutira preko gola

Posle centaršuta s leve strane Rodrigez je prosledio loptu do Guarina koji šutira preko gola. Kolumbija i dalje nema udarac u okvir gola.

23.14 (55.) - Puno prekršaja

U nastavku gledamo mnogo više prekršaja. Obe selekcije ne žele da rizikuju i pokušavaju da u korenu saseku svaki napad rivala.

23.09 (50.) - Nastavlja se borba

fudbaleri Brazila i Kolumbije nastavili su svoj rat na terenu. I u nastavku se igra u izuzetno visokom ritmu, ali u uvodnim minutima nema pravih prilika.

This match about to be great!! Col vs Braz. #James #10 #Nemar #10 #WorldCup2014

21.55 - Intoniraju se himne

Prvo je intonirana nacionalna himna Kolumbije, a zatim i himna Brazila. Naravno, domaći navijači su nastavili da pevaju himnu i bez muzike.

GLOBAL STADIUM: #Joinin with our #WorldCup coverage of #BRACOL from Fortaleza #BRA #COL - http://t.co/KoxouRJqno pic.twitter.com/p6Aan5r4zY

21.40 - Tuča Brazilaca i Kolumbijaca

Navijači Brazila i Kolumbije žestoko su se potukli u jednom restoranu u Rio de Žaneiru, veče uoči duela dve selekcije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

21.35 - Sećanje na Andresa Eskobara

Sestra i brat bivšeg fudbalera Kolumbije Andresa Eskobara, koji je ubijen pre 20 godina, biće na tribinama stadiona u Fortalezi gde će pratiti duel četvrtfinala na Svetskom prvenstvu protiv Brazila.

21.30 - Startne postave

Brazil: Cezar, Silva, Luiz, Fernandinjo, Marselo, Hulk, Paulinjo, Fred, Nejmar, Oskar, Majkon.

Kolumbija: Ospina, Zapata, Jepes, Zuniga, Sančez, Armero, Guarin, Teo, Kvardado, Ibarbo, Rodrigez.

NEYMAR-RODRIGUEZ: Who will shine? @neymarjr or @jamesdrodriguez? #BRACOL #WorldCup - http://t.co/PZLXxSGJ7k pic.twitter.com/w01e8opxRy

Reprezentacije Brazila i Kolumbije sastaju se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Utakmica se igra od 22.00h u Fortalezi, na stadionu "Kastelao".

U prvom meču četvrtfinala Mundijala Nemačka je savladala Francusku sa minimalnih 1:0. To znači da će pobednik ovog meča u polufinalu odmeriti snage upravo sa Pancerima.

Duel na stadionu "Kastelao" sudi Španac Karlos Velasko Karbaljo, a asistiraće mu zemljaci Roberto Alonso Fernandez i Huan Juste, dok je četvrti sudija Norvežanin Svein Odvar Moen.

Domaća selekcija je takmičenje u Grupi A završila na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova. Karioke su, na startu Mundijala, savladale Hrvatsku sa 3:1, u drugom kolu su igrale bez golova sa Meksikom, dok su u poslednoj rundi pobedile Kamerun sa 4:1.

Međutim, Brazilci su do četvrtfinala stigli uz dosta sreće pošto su u osmini finala eliminisali Čile tek posle boljeg izvođenja penala. Posle regularnih 90 minuta i dva produžetka rezultat je bio 1:1. U penalima je bilo 3:2, pošto je  Gonzalo Hara u poslednjoj seriji pogodio stativu.

Kolumbija je prvu fazu takmičenja završila kao pobednik Grupe C, sa maksimalnih devet bodova. U prvom kolu savladala je Grčku sa 3:0, zatim Obalu Slonovače sa 2:1 i na kraju Japan sa ubedljivih 4:1. U istom ritmu odigrali su i u osmini finala kada su, bez problema, eliminisli Urugvaj, rezultatom 2:0.

Ovo je 26. međusobni duel selekcija Brazila i Kolumbije. Karioke su do sada bile mnogo uspešnije sa 15 pobeda naspram samo dve koliko ima Kolumbija, dok je osam mečeva završeno remijem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.