BRAVO, ANGELINA: Veliki uspeh na Svetskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 23:36

BRAVO, ANGELINA: Veliki uspeh na Svetskom prvenstvu

Veličanstveno se borila mlada Srpkinja.

Angelina Topić je završila kao peta na svetu u disciplini skok uvis, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Na taj način je mlada srpska atletičarka zabeležila veličanstven uspeh iako ima samo 18 godina.

Prve kandidatkinje za najviša odličja Jaroslava Mahučik i Nikola Olislegers su takmičenje započele tek od 1.92 odnosno 1.88, dok je Amerikanka Vašti Kaningem odustala.

Angelina je uspešno počela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine, dok su tri rivalke to učinile iz svog prvog pokušaja.

Prve dve favoritkinje su nastavile da dominiraju, zajedno sa Apostolovski iz Slovenije, koja je dalje prošla bez obaranja. Kristina Hosnel je to uradila iz drugog pokušaja, a Topićeva konačno iz trećeg.

Tada je bilo jasno da je obezbedila plasman među najboljih pet pošto su Grkinja Tatjana Gusin i Nadežda Dubrovitskaja iz Kazahstana.

U nastavku Agnelina nije preskočila 1,95 iz prvog pokušaja i odmah je napala 1,97. Međutim, i na toj visini dva puta je oborila, pa je takmičenje završila kao peta na svetu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.