Izvor: Blic, 31.Okt.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAĐANIN PRVAK SVETA U SUDOKU Veliki uspeh Zorana Tanasića u Slovačkoj

Medalje za našu zemlju su nastavile da se nižu. Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u sudoku zadacima u Slovačkoj, naš sugrađanin Zoran Tanasić (52) osvojio je zlatnu medalju!

Put do trona nije bio lak. U kategoriji veterana, koja podrazumeva sve starije od 50 godina, takmičio se protiv 20 igrača, među kojima su bili i favoriti iz Velike Britanije i Japana.

- Osećam se sjajno, super! >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ovo je ostvarenje mog sna - poručio je Tanasić u razgovoru za „Blic“.

Kako navodi, oduvek je voleo matematičke zadatke i mozgalice, a sudoku je počeo da igra pre devet godina.

- Učlanio sam se u Savez zagonetača Srbije 2007. godine, i tada sam počeo da rešavam sudoku zadatke. Godinu dana nakon toga, postao sam predsednik saveza, a devet godina zatim i svetski šampion - sa oduševljenjem kaže Tanasijević.

Savez na čijem je čelu redovan je član svetskih takmičenja, kojih je do sad bilo ukupno 11. Uz svoje kolege sudokiste i logičare, planira da nastavi sa nizanjem uspeha i medalja, te sledeće godie putuju u Indiju po novo zlato!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.