B92.net u Budimpešti: Ivana skače za zlato, Stević u kvalifikacijama

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 09:03

B92.net u Budimpešti: Ivana skače za zlato, Stević u kvalifikacijama

Drugog dana Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti, Srbija će imati dva predstavnika.

U kvalifikacijama u skoku uvis učešće u muškoj konkurenciji uzeće srpski atletičar Slavko Stević, a njegova borba za finale počinje od 10.35.

Steviću je ovo prvo SP u karijeri, a on će kvalifikacije imati u grupi B, a po šest takmičara iz obe grupe izboriće finale.

Što se srpske atletike tiče, centralni deo dana je finale ženskog skoka udalj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde će Ivana Vuleta u večernjoj sesiji od 16:55 napasti zlatnu medalju.

Aktuelna šampionka Evrope na otvorenom u kvalifiacijama je skočila 6.82 m iz drugog pokušaja što je bilo dovoljno za finale, u kojom najavljuje skok preko sedam metara.

Atletičarki iz Zrenjanina u kolekciji nedostaje zlato sa SP na otvorenom, a dolaskom u Budimpeštu pokazala je da joj je to glavni cilj.



"Nema pritiska, u poslednjih nekoliko godina uživam u takmičenjima jer vladam i svojom fizičkom spremom i emocijama i šta je potrebno, a šta nepotrebno pa osećam još nešto sem treme i iščekivanja i stvarno uživam i trudim se da sve ostane u najlepšem sećanju. Na meni je da sve što sam radila na treninzima u prethodnom periodu sprovedem u delo i dođem do uspeha koji čekam godinama. Gledaću da apsolutno iskoristim sve što imam na raspolaganju u borbi za to zlato",
rekla je Vuleta.

Pored finala skoka udalj kod atletičarki, drugog dana SP gledaćemo i finale muške trke na 100 metara od 19.10, kojim se završavam program.

Tu su i borbe za medalje u bacanju kladiva kod atletičara (17.49), a očekuje nas i finale trke na 10.000 metara kod muškaraca, koje počinje od 18.25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.