Australija bez šansi protiv Nemačke, Španija bolja od Mađarske

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija bez šansi protiv Nemačke, Španija bolja od Mađarske

Odigrane su još tri utakmice na Svetskom prvenstvu za rukometašice, a pobede su ostvarile selekcije Nemačke, Španije i Rumunije.

Rukometašice Španije su rezultatom 29:25 pobedile Mađarsku i preskočile Crnu Goru na prvom mestu grupe C.

Aleksandrina Karbal Barbosa predvodila je selekciju Španije sa čak sedam golova, a odlične su bile još Alisija Fernandes Fraga sa pet, kao i Nerea Pena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arubarea sa četiri pogotka i Marta Lopes Erero sa tri.

Petra Tovizi je u Mađarskoj bila najefikasnija sa pet golova iz isto toliko pokušaja, a Viktorija Lukač je na istom uzorku imala 4 gola.

Španija je odlično počela meč sa četiri brza gola i tokom čitavog prvog poluvremena imala visoku prednost, da bi se na odmor otišlo sa 18:12 u njihovu korist. U nastavku, Mađarska je pružila otpor, ali je na njihovu žalost to bilo nedovoljno, pa je upisan i novi poraz.

U grupi C je odigran još jedan susret u kom je favorizovana ekipa Rumunije bez većih problema pobedila Senegal, a krajnji rezultat je glasio 29:24. Rumunija je posle poraza od Španije imala sjajan odgovor.

Rano su došle do prednosti 11:4, da bi na krilima tog vođstva iznele čitav meč. U drugom poluvremenu su samo kontrolisale tempo igre i mirno privele utakmicu kraju. Kamara, Ndiaje i Dapina su postigle po 6 golova za Senegal, dok je u dresu Rumunije Kristina–Georgina Neagu imala dominantan performans sa 13 golova uz samo 3 odbranjena šuta.

U grupi B je odigran susret Nemačke i Australije, a za Nemice je ovo bio maltene trening meč. Australijanke su za čitav susret postigle samo 8 golova (primera radi Neagu iz Rumunije je sama imala 13), a primile čak 34.

Poigravale su se Nemice tokom čitavog susreta, Launrot je sa 6 pogodaka predvodila svoj tim. Pratile su je Behrend i Grosman sa po 5, 4 je imala Benke, a po 3 gola postigle su Bolk, Minevskaja i Šulc.

Što se tiče Australije, Sali Potocki je imala 3 gola, po 2 su postigle Mekafi i Bojd, a jedan preostali gol postigla je Lora Plejer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.