Antić: Zaslužili smo više

Izvor: Politika, 25.Jun.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Zaslužili smo više

BEOGRAD – Fudbal prema nama nije bio pravedan, jer smo našom igrom zaslužili mnogo više, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić, prema čijoj oceni je igra Orlova na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pokazala da nije inferiorna u odnosu ni na koga.

Igrom smo zaslužili mnogo više i pokazali smo da Srbin nije inferioran u odnosu ni na koga i to će nam služiti i dalje, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Antić na aerodromu Nikola Tesla, po povratku reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva.

Na pitanje novinara šta je rekao sudiji po završetku meča sa Australijom, Antić je rekao da sudija nije bio na nivou meča i da ga je opsovao na španskom jeziku, jer je Urugvajac.

Atmosfera je bila i ostala odlična što pokazujemo činjenicom da smo svi otišli i vratili se zajedno, kratko je rekao štoper Srbije Nemanja Vidić, koji, kao i mnogi saigrači nije želeo da komentariše fotografije na kojima pojedini fudbaleri, pred utakmicu sa Nemačkom, konzumiraju pivo i cigarete.

Nazivajući tu priču irelevantnom, i selektor Antić je to kratko prokomentarisao rečima da ti igrači nisu propušili u Africi, niti su tamo prvi put popili pivo.

Kapitenu reprezentacije Srbije Dejanu Stankoviću i dalje je neverovatno da Srbiji nije sviran penal protiv Australije što je, kako on tvrdi, dokaz da je na ovakvim takmičenjima potrebna i sportska sreća.

„Neverovatno je da nama prvi penal svira četvrti sudija, pomoćni sudija nam svira drugi, a da glavni sudija sa dva metra ne vidi igranje rukom Kejhila”, konstatovao je Stanković.

Mnogo nam je teško posle ispadanja, jer smo imali kvalitet da prođemo u drugi krug takmičenja, što smo pokazali u prvom poluvremenu sa Australijom koje je trebalo da završimo sa dva-tri gola prednosti, istakao je on.

Tuga je velika, ali idemo dalje, poručio je Stanković.

Žao nam je naroda i svih nas, nije nas poslužila sreća u zadnjoj utakmici u kojoj smo zaista pokazali dobar fudbal, ocenio je vezni igrač Srbije Miloš Krasić i dodao da je posle onolikih prilika, usledila kazna.

I desni bek Orlova Branislav Ivanović smatra da prvo poluvreme protiv Australije treba da bude osnov za buduće igre reprezentacije.

I pre prvenstva smo pričali da je ovo temelj naše generacije, ocenio je Ivanović.

„Možda nismo dobro uradili prvi sprat, ali nikada nećemo odustati i to je ono što je krasilo našu reprezentaciju i nastavićemo dalje sa istim žarom i intenzitetom”, poručio je Ivanović.

Dobra stvar je što se loši rezultati brzo zaboravljaju i treba da gledamo u budućnost, jasan je Ivanović.

On je zaključio da su pred reprezentacijom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i da će opet sve zavisi od prve utakmice koju je potrebno pobediti.

Fonet

objavljeno: 25/06/2010
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Radomir Antić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.