Andrea Lekić zbog povrede propušta Svetsko prvenstvo

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrea Lekić zbog povrede propušta Svetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Srbije neće moći da računa na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu na jednu od naijskusnijih reprezentativki Andreu Lekić.
Najbolja rukometašica Srbije zadobila tešku povredu bubne opne na poslednjem meču EHF Lige šampiona u ruskom Rostovu i zbog te povrede Lekićeva će morati na operaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja će je izbaciti iz stroja u naredne tri nedelje.

Doktor rukometne reprezentacije Milenko Savić rekao je da su rezultati pregleda pokazali da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne.
"Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje. Dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru ", objasnio je doktor reprezentacije, Milenko Savić.
Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Norveškom i Slovenijom.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rukometašice otputovale u Seul: Cilj su kvalifikacije za Olimpijadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u Južnu Koreju, gde će se kroz treninge i nastup na "Seul kupu" od 22. do 25. novembra, pripremati za nastupe na Svetskom prvenstvu...Sa skraćenog spiska od 19 igračica otpala je povređena Andrea Lekić, koja je operisala bubnu opnu...Rukometašica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.