Ako je verovati njima, Srbija već u osmini finala! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako je verovati njima, Srbija već u osmini finala! (foto)

Statistika kaže da Srbija ima veće šanse od Švajcarske i Kostarike da osvoji Mundijal u Rusiji. Evo govora brojki.

Pozabavili su se precizni statističari brojkama nakon žreba za Svetsko prvenstvo u Rusiji i izašli sa rezultatima koji će se poklopiti sa mišljenjem većine ljubitelja fudbala.

"Opta" najveće šanse za osvajanje Mundijala daje reprezentaciji Brazila (14,2%) koja je u petak smeštena u Grupu E, zajedno sa selekcijama Švajcarske, Kostarike >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Srbije.

Nakon "Selesaa" najveće šanse za osvajanje Mundijala daju se Nemačkoj (11,4%), te reprezentacijama Argentine (10,9%) i Francuske (10,5%).

Ukoliko izuzmemo Španiju (9,3%) nijednoj drugoj reprezentaciji se ne daje više od 4% šansi da osvoji Svetsko prvenstvo.

Srbija je svrstana na ŠESNAESTU poziciju na spisku favorita sa 1,6% šansi za osvajanje Mundijala. "Orlovima" su date veće šanse od Švajcarske i Kostarike ali i od reprezentacija kao što su Poljska, Danska, Senegal, Nigerija...

Ne treba zaboraviti da su u pitanju brojke i da se radi o šansama za osvajanje Mundijala. Primarni zadatak naših momaka u Rusiji biće da u duelima sa Kostarikom i Švajcarskom odrade dobar posao i eventualnim osvajanjem šest bodova osiguraju plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Svetsko prvenstvo u Rusiji igra se naredne godine od 14. juna do 15. jula.

14.2% - Based on our World Cup predictor, Opta give Brazil the highest chance of winning the 2018 World Cup (14.2%), followed by Germany (11.4%). Probability. pic.twitter.com/TKDTdilCqk

— OptaJoe (@OptaJoe) December 1, 2017
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.