Ajzea Tomas heroj: Kuba umalo pobedila SAD VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2021, 11:12

Ajzea Tomas heroj: Kuba umalo pobedila SAD VIDEO

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci nam je umalo donelo poraz reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Selekcija SAD je u meksičkom gradu Čičava savladala Kubu 95:90, a odlučujuću trojku 16 sekundi pre kraja postigao je nekadašnji NBA as Ajzea Tomas.

Kubanci su posle prve četvrtine imali deset poena prednosti, početkom poslednje deonice vodili su 80:73, ali su Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serijom 10:0 preokrenuli i u uzbudljivoj završnici došli do prvog trijumfa.

Na svega 20 sekundi do kraja SAD je vodila 90:88, tada je Tomas preuzeo odgovornost i šutnuo je trojku preko svog čuvara Joankija Mensije koji ga je preuzeo – i naravno pogodio.

Ajzea Tomas nema tim, ali je bio ubedljivo najbolji u svom timu i meč završio sa 21 poenom, Brajan Bouen i Bi Džej Džonson su imali po 16 poena, a Džastin Anderson 10.

Na drugoj strani, 34 poena je postigao Rivero, 18 Guzman i 12 Mensija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.