Advokat i zvanično selektor Rusije

Izvor: RTS, 18.Maj.2010, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat i zvanično selektor Rusije

Holandski fudbalski stručnjak Dik Advokat je i zvanično postao selektor nacionalnog tima Rusije, pošto je sa fudbalskom federacijom te zemlje potpisao četvorogodišnji ugovor.

Šezdesetdvogodišnji trener je na mestu selektora "zbornaje" nasledio zemljaka Gusa Hidinka koji je rusku reprezentaciju doveo do polufinala prvenstva Evrope 2008. godine, ali je bio neuspešan u kvalifikacijama za Mondijal u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Africi izgubivši u plej ofu od Slovenije.

"Mogu samo da kažem da ćemo posle Hidinkovog dobro obavljenog posla težiti visokom cilju kao što je učešće na prvenstvu Evrope 2012. godine", poručio je Advokat nakon potpisivanja ugovora.

Advokat je prvi strani trener koji je osvojio klupske titule u Rusiji, a trenirao je Sankt Peterburg kada je trijumfovao u prvenstvu 2007. i godinu dana kasnije pobedio u Kupu UEFA.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.