Izvor: RTS, 08.Avg.2022, 18:06

Adrijana Vilagoš: U Minhen idem po novi lični rekord

Atletska reprezentacija Srbije vraća se iz Kalija, posle velikog uspeha na Svetskom prvenstvu za juniore, gde je našu zemlju predstavljalo 12 takmičara, a osvojili smo zlato i bronzu.
Na putu ka kući deo srpske ekspedicije presedao je u Amsterdamu čekajući let, što je bio dobar trenutak da za program Radio Beograda porazgovaramo sa članovima naše delegacije, koju predvodi selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacije Edin Zuković.

"Posle dužeg putovanja, presedamo u Amsterdamu i čekamo sledeći let. U Kaliju smo odlično prošli. Adriana je uspela da odbrani titulu svetskog šampiona osvojenu prošle godine u Nairobiju. Bila je dominantna, pokazala je da je spremna za velike daljine. Bacila je svoj lični rekord i rekord šampionata."
"Prezadovoljni smo i sa Angelinom Topić koja je osvojila bronzu, a ove godine postala je i šampionka Evrope za mlađe juniorke u Jerusalimu. O kakvom se talentu radi svedoči i činjenica da je očekuje još jedno Svetsko prvenstvo za dve godine u mlađim kategorijama", rekao je Zuković u uvodnom delu razgovora.
Pored osvajačica medalja, još dvoje sportista zaslužilo je sve pohvale selektora.
"Imali smo još dva finala. Ponosan sam na sve sportiste, a posebno na finaliste - Bogdana Vidojkovića (110m prepone) i Zoranu Rokavec (skok uvis). Zorana je bila među atletičarkama koje su otrovane hranom. Uspela je da prevaziđe sve probleme i zauzme deseto mesto. Kao ekipa, izdigli smo se iznad svega, a posebno bih pohvalio Angelinu Topić, koja je osvojila bronzu uprkos zdravstvenim tegobama."
"Deo stručnog štaba koji je predvodio naše atletske zvezde u nastajanju, bio je i proslavljeni Dragutin Topić. Popularni ,"Top'' je bio iznerviran pruženim uslovima našim sportistima, iz razloga što su uticali na njihovo zdravlje. Ipak, uspeo je da psihički osposobi svoje članove grupe za uspešnu završnicu prvenstva, među kojima je bila i Angelina Topić, njegova ćerka i osvajačica bronze u Kolumbiji", kaže selektor Zuković i dodaje:
"Vraćamo se iz Kalija u dve grupe. Ja predvodim prvu koja je ranije završila takmičenje, a Dragutin kao trener predvodi drugu, koja će nam se kasnije priključiti u Beogradu. U toj drugoj je i naša Angelina, za koju tvrdim da je bila spremna i za bolje rezultate, samim tim i sjajnija odličja. Srebro joj je zamalo izmaklo! Sigurno u narednom periodu možemo očekivati još bolje nastupe od Angeline."
Najbolja svetska bacačica koplja među juniorkama je Adriana Vilagoš. Ona je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Nairobiju, a selektor Zuković od ovog bisera srpske atletike na predstojećem prvenstvu Evrope za seniore očekuje plasman u finale. Svoje utiske za Radio Beograd posle zlata, sa aerodroma u Amsterdamu podelila je i sama Adriana.
"Jako sam srećna što sam uspela da obranim titulu u Kaliju i što sam dva puta prebacila lični rekord, pa i rekord šampionata! Ovo mi je jedna od najdražih medalja. Ipak mi je najdraže prvo zlato, ono iz Nairobija gde sam pobedila u jačoj konkurenciji. Videvši konkurenciju, znala sam da ću ovaj put sa daljinom od oko 61.60 metara moći da pobedim. Kali je egzotično mesto, pa me je to dodatno motivisalo i pojačalo dobar utisak o samom takmičenju", kaže Adriana.
"Evropsko prvenstvo u Minhenu će mi biti prvo veliko seniorsko takmičenje, otići ću tamo bez opterećenja. Cilj mi je sticanje neophodnog iskustva. Nemam neke zacrtane ciljeve, ali želim da možda popravim svoj lični rekord", završila je zlatna bacačica koplja Adriana Vilagoš.
Na predstojećem atletsksom Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu od 11. do 21. avgusta, Srbiju će predstavljati ukupno 14 sportista, među kojima su i naše dve osvajačice medalja sa juniorskog Mundijala u Kolumbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.