Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 09:24

AZIJA: Irak, Vijetnam i Saudijska Arabija čuvaju prva mesta u svojim grupama u kvalifikacijama za Mundijal

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

FILIPINI – GUAM, 16.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Samo je teoretska šansa ostala selekciji Filipina da se domogne naredne faze kvalifikacija za Mundijal. Mora da pobedi oba preostala meča, a da ih Kina oba izgubi, i to sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikom gol-razlikom. Međutim, filipinski fudbaleri ne smeju da budu indisponirani, važno je i koje mesto u grupi će da zauzmu na kraju. Treća pozicija vodi u jednu rundu kvalifikacija za Azijski kup 2023. godine dalje, u poslednju od četiri. Filipini su u poslednjih desetak godina na sva tri susreta savladali Guam, a u tekućim kvalifikacijama bilo je 4:1.

HONGKONG – IRAK, 18.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Reprezentacija Iraka je nadomak plasmana u poslednju rundu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, ali i direktne karte za Azijski kup 2023. godine. Izabranici Srećka Kataneca su lideri u grupi C i sve drže u svojim rukama. Iračani su prvi u grupi, sa po dva boda više od Irana i Bahreina. Važno im je da savladaju danas Hongkong u Aradu, jer će onda 15. juna protiv Irana moći da odigraju i nerešeno da bi prošli dalje. U prvom susretu sa Hongkongom Irak je u oktobru 2019. godine slavio sa 2:0.

MALEZIJA – VIJETNAM, 18.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vijetnam je u sličnoj situaciji kao Irak. Prvi je u svojoj kvalifikacionoj grupi, sa dva boda više od Ujedinjenih Arapskih Emirata, dva kola pre kraja. U poslednjem kolu igraju baš Vijetnam i UAE, tako da protiv Malezije Ratnici zlatne zvezde igraju za luksuz da im u tom okršaju odgovara i nerešen ishod. Protiv obližnje Malezije Vijetnam često igra, najčešće u Suzuki kupu i prijateljskim mečevima. U poslednjih 10 godina su se sastali 10 puta, a Vijetnamci su slavili u sedam navrata, Malezija samo jednom. U prvom susretu u ovim kvalifikacijama bilo je 1:0 za Vijetnam.

AVGANISTAN – OMAN, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Katar je overio prvo mesto u grupi E, čime je osigurao učešće na Azijskom kupu. Za Mundijal svakako nije brinuo, jer je domaćin i automatski se kvalifikovao. Oman i sa druge pozicije može do poslednje runde kvalifikacija, ali sada zavisi od rezultata u ostalim grupama. Mora da bude među četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Trenutno je prvi ispod crte, ali ima lakši raspored do kraja takmičenja. Prvo igra sa Avganistanom, a zatim i sa Bangladešom. Šest bodova iz ta dva meča praktično mu garantuju prolaz dalje. U prvom okršaju sa Avganistanom Oman je slavio sa 3:0.

SINGAPUR – SAUDIJSKA ARABIJA, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Grupa D je još jedna sa zamršenom situacijom, koja će da čeka do poslednjeg kola da bi poslala putnika dalje. Saudijska Arabija ima dva boda više od Uzbekistana, rivala u poslednjem kolu kvalifikacija. Dakle, trijumf nad Singapurom ništa joj ne garantuje, osim luksuza da ne mora da trijumfuje u poslednjem kolu i da remi bude dovoljan. Singapur nikada do sada nije uspeo da izvuče ni remi protiv Saudijske Arabije, izgubio je na sva četiri susreta. Od poslednjih osam mečeva, računajući i prijateljske, Singapur je pobedio na samo jednom, protiv Jemena. Još je dva puta odigrao nerešeno.

KUVAJT – JORDAN, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Australija će da bude pobednik grupe B, dok se za drugo mesto u grupi bore Jordan i Kuvajt. Upravo se ta dva tima sastaju danas, a Jordan je bliži toj drugoj poziciji. Ima tri poena prednosti, ali remi mu nije dovoljan da obezbedi drugo mesto, čak i da ne moraju da se porede rezultati sa drugim timovima u grupi. U poslednjem kolu Jordan igra protiv Australije, neće da bude favorit, dok Kuvajt ima zicer da popravi gol-razliku protiv Kineskog Tajpeha i tako ga prestigne na tabeli. Kuvajt i Jordan su česti rivali, a četiri od poslednjih pet susreta završeni su nerešenim rezultatom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.