ARGENTINCI IZBEGLI HAPŠENJE I DEPORTOVANJE! Vraćaju se kući, Brazil ih optužuje za lažiranje podataka

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2021, 11:11

ARGENTINCI IZBEGLI HAPŠENJE I DEPORTOVANJE! Vraćaju se kući, Brazil ih optužuje za lažiranje podataka

Samo sedam minuta spektakla...

Okršaj Brazila i Argentine u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine, prekinut je zbog kršenja pravila o karantinu četvorice igrača gostujućeg tima, a Gaučosi su se posle dužeg čekanja uspešno ukrcali u avion i napustili najveću južnoameričku zemlju.

Iako su svi sa nestrpljenjem čekali jedan od najvećih fudbalskih spektakla na svetu, imali smo prilike da uživamo svegas sedam minuta.

Brazilske zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti prekinule su meč jer su četvorica igrača Argentine stigla iz Ujedinjenog kraljevstva, a trojica su bila u startnoj postavi.

Brazilci sa svoje strane tvrde da su Argentinci obavešteni da četvorica igrača moraju u karantin, Argentinci navode da im to niko nije rekao za tri dana koliko su bili u zemlji.

Nakon pet sati čekanja i pretnji da bi četvorica igrača mogla da budu uhapšena i deportovana, reprezentacija Argentine ukrcala se u avion i čarter letom napustila Brazil.

#SelecciónMayor ¡Nos vamos a casa! #UnidosSiempre pic.twitter.com/Xs74usY60E

— Selección Argentina 🇦🇷 (@Argentina) September 6, 2021

Odluka o sudbini meča sada je na Disciplinskoj komisiji FIFA.

Fudbalski savez Argentine oglasio se i kratkim saopštenjem:

-Fudbalski savez Argentine oseća veliku neprijatnost zbog prekida meča sa Brazilom u Sao Paolu. Kao i Fudbalski savez Brazila, i mi smo veoma iznenađeni postupkom Zdravstvene agencije Brazila na početku meča. Želimo da naglasimo da je naša delegacija bila na teritoriji Brazila od 3. septembra u osam časova ujutru, da smo se pridržavali svih protokola koje propisuje KONMEBOL za održavanje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Sve informacije biće dostavljene FIFA u izveštajima sudije i delegata utakmice. Fudbal ne bi smeo da proživljava ovakve epizode koje umanjuju sportske vrednosti ovako velikog takmičenja - navedeno je u saopštenju.

The moment it all got ugly during the Argentina vs Brazil match pic.twitter.com/jYvr6FlP7Y

— Arsalan Khattak (@lapulgaprop) September 5, 2021

Cela intervencija dogodila se nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donele odluku da četvorica igrača Argentine koja igraju u Premijer ligi moraju odmah da budu smeštena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Đovani lo Selso, Emiliano Buendija, Emilijano Martinez i Kristijan Romero) su morala da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana pre dolaska u Brazil. Brazilci tvrde da su oni dali lažne informacije na ulasku u zemlju.

Odlukom glavnog sudije, utakmica pod okriljem FIFA između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru je suspendovana. Sudija i deleat podneće izveštaj Disciplinskoj komisiji FIFA koji će doneti dalje odluke, navedeno je u saopštenju KONMEBOL nakon svih dešavanja.

🚨 PAPELÓN #ArgentinaVsBrazil Las Autoridades Sanitarias de Brasil entraron para llevarse a los jugadores que rompieron la burbuja sanitaria para viajar a jugar las eliminatorias contra #Venezuela pic.twitter.com/NZm8GEd4G9

— Pasión por la 12 💙💛💙 (@Brunoledesma263) September 5, 2021

Vredi napomenuti i da se pozivu selektora Brazila nisu odazvala devetorica igrača koja igraju u Premijer ligi upravo zbog pravila koja važe za dolaske iz Ujedinjenog kraljevstva i prigovora koje su zbog tiga uputili njihovi klubovi.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.