100 prasića, malo li je?

Izvor: B92, 22.Nov.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 prasića, malo li je?

Selektor ragbi reprezentacije Samoe Metju Vaea dužan je da svom selu da 100 prasića pošto ga je osramotio na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Starešina sela Leauva Vaifale Iose odredio je Vaei tu kaznu pošto je ukaljao ugled titule tuala' koja mu je poverena.

Iose je kao razlog za takvu odluku naveo navodno pijančenje tokom šampionata, na kojem je nacionalni tim Samoe ostvario razočaravajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plasman, pošto nije uspeo da se plasira u četvrtfinale.

"Titula 'tuala’ dobila je negativan publicitet jer Vaea nije dostojno obavio neke svoje dužnosti kao selektor Samoe”, rekao je Iose.

Iose je rekao da bi radije želeo da Vaea selu plati 2.000 tala, što je oko 600 evra, i jednako ceni 100 prasića, a uz to moraće da uputi i zvanično izvinjenje starešinama svog sela.

U izveštaju sa Svetskog prvenstva, koje je upućeno primijeru Samoe, kapiten nacionalnog tima Mahonri Švalger izneo je brojne optužbe na račun selektora. Švalger je istakao da Vaea nije uopšte želeo da bude na Novom Zelandu, kao i da se dešavalo da danima ne bude sa timom, ali i da se redovno opijao i ponašao kao da je na odmoru.

Upravo zbog tog izveštaja, naložena je kompletna revizija troškova na Svetskom prvenstvu, a ona bi trebalo da bude objavljena narednog meseca. Za sada je sigurno da Vaea neće ostati selektor Samoe, a čelnici Saveza već su krenuli u potragu za njegovom zamenom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAGBI: Kazna – Za bruku 100 ženskih prasića

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Nov.2011

Prateći ludosti u sportu stigli smo i do Pacifika gde su u maloj, ali očigledno pravednoj Samoi rešili da kazne selektora ragbi reprezentacije posle loših rezultata nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.. Metju Vaea, pored zvaničnog izvinjenja, dužan je i da se revanšira...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.