Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tenkovske afere Slovenija pod istragom finske policije

LJUBLJANA - Iako slovenački ministar odbrane Karel Erjavec tvrdi da je posao sa finskom firmom prodaje tenkova finskog proizvođača "Patrija" bio legalan, finska policija sprovešće istragu u Sloveniji zbog navodnih podmićivanja u vezi sa tim poslom.

Inspektor finske nacionalne istražne kancelarije Kaj Bjerkvist potvrdio je da će finski istražioci narednih nedjelja posetiti Sloveniju i saslušati više od deset lica umešanih u "aferu Patrija", prenijele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su agencije.

On nije želio da komentariše da li su među njima i predstavnici slovenačke vlade.

Prema nezvaničnim informacijama, finski istražioci su zaplenili dokumentaciju vezanu za 278 miliona evra vrednu nabavku oklopnih vozila za Sloveniju, čime bi mogli dokazati da su mito primili i neki slovenački političari, a možda čak i jedna od slovenačkih političkih stranaka.

Slovenački ministar odbrane Karel Erjavec od početka afere oko kupovine oklopnih vozila tvrdi da je posao sa finskim preduzećem legalan.

Predstavnici finskog preduzeća "Patrija" saopštili su da je predsednik uprave finskog koncerna Jorma Vitakorpi dao ostavku na taj položaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.