Zastava Kosova na fudbalskom turniru u Švedskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Kosova na fudbalskom turniru u Švedskoj

KOSOVSKA MITROVICA - Fudbaleri "Trepče" iz Kosovske Mitrovice odustali su od učešća na "Gotia kupu" koji se održava u švedskom gradu Geteborgu, zbog učešća "Lirije" iz Prizrena, javio je danas mitrovički radio "Kontakt Plus".

Na ovom turniru su se u svečanom defileu i na otvaranju na stadionu "Ulevi" pojavili fudbaleri "Lirije" iz Prizrena sa zastavom Kosova.

"To je za nas bio pravi šok. Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo dobili poziv da učestvujemo, na spisku klubova nije bilo nijedne ekipe sa Kosova izuzev Trepče", izjavio je direktor FK "Trepča" Dejan Krstić.

"Kada je bio svečani defile, pojavila se zastava nezavisnog Kosova. Bez dogovora i mimo našeg znanja, na turniru učestvuje 'Lirija' iz Prizrena pod kosovskom zastavom, iako ta orgaznizacija nije priznata u svetu fudbala ni od FIF-e, ni od UEF-e", rekao je on.

Krstić je kazao da je to bio razlog da se fudbaleri "Trepče" povuku sa turnira.

"Sada tražimo način da se vratimo nazad. O svemu ovome obaveštena je ambasada Srbije u Švedskoj", rekao je on.

Na "Gotia kupu" u Geteborgu učestvuje 800 klubova svih uzrasta mlađih kategorija iz 82 zemlje širom sveta.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.