Zaharova: Raspoređivanje američkih raketa izazvaće novi krug trke u naoružanju sa apsolutno nepredvidljivim posledicama

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2020, 09:02

Zaharova: Raspoređivanje američkih raketa izazvaće novi krug trke u naoružanju sa apsolutno nepredvidljivim posledicama

Razmeštanje američkih kopnenih raketa srednjeg i kratkog dometa u raznim regionima sveta biće krajnje rizičan korak i izazvaće novi krug trke u naoružanju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Raspoređivanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u različitim delovima sveta biće krajnje rizičan i destabilizirajući korak sa stanovišta međunarodne i regionalne bezbednosti. Po našem mišljenju, to će takođe izazvati novi krug trke u naoružanju sa apsolutno nepredvidivim posledicama. Nesumnjivo, pojava novih pretnji za Rusiju od raspoređivanja dodatnih raketa podrazumevaće momentalnu reakciju sa naše strane“, upozorila je ruska diplomata. Ona je dodala da je ruska strana ubeđena da bi u tom kontekstu jedina razumna i opravdana mera bila zajednički pronalazak obostrano prihvatljivog rešenja te situacije političkim i diplomatskim metodama.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.