Više od 51.000 slučajeva zaraze virusom zika u Kolumbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 51.000 slučajeva zaraze virusom zika u Kolumbiji

Više od 51.000 slučajeva, od kojih 9.500 trudnica zaraženo je virusom zika u Kolumbiji, gde se svake nedelje registruje prosečno 3.700 novih slučajeva infekcije, saopštile su večeras kolumbijske vlasti.

Nacionalni institut zdravlja registrovao je 3.700 novih infekcija u periodu od 28. februara do 5. marta, navodeći da su zabeležena 72 smrtna slučaja koja su "verovatno" povezana s virusom zika.

Posle Brazila koja je najviše pogođen epidemijom virusa s više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 1,5 miliona zaraženih, u Kolumbiji je registrovan prvi slučaj mikrocefalije, oštećenja mozga i lobanje novorođene bebe.

Studija objavljena prošle nedelje pokazala je da virus zika, kojeg pretežno prenose komarci, može da ošteti ćelije embriona zbog čega kasnije postoji mogućnost oboljevanja beba od mikrocefalije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.