Izvor: Blic, 02.Maj.2024, 08:29

U JADRANU ULOVLJENA JEDNA OD NAJOPASNIJIH AJKULA NA SVETU Ribar iz mora izvukao neman od 12 kilograma

Morski pas, težak 12 kilograma, ulovljen je danas u Neumu. Reč je o vrsti plave ajkule - modrulju koja se smatra najopasnijim morskim psom u Jadranu jer ga, poput velikog belog psa, privlači krv. Zbog toga, vrebajući plen poput riba, ali i galebova koji plivaju na površini mora, može napasti i čoveka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas Jadrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima modri kučak, pas modrac, pas modrak, pas modrulj ili zupka...Radi se o bebi modrulja koji je težak oko 12 kilograma, preneli su lokalni mediji...Modrulj nije retkost u Jadranskom moru, a reč je o vrsti koja živi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.