Turska, ekstremni levičari preuzeli odgovornost za napad

Izvor: RTS, 02.Jan.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, ekstremni levičari preuzeli odgovornost za napad

Odgovornost za oružani napad na policiju u blizini sedišta turskog predsednika u Istanbulu preuzela ekstremno leva grupa Revolucionarno narodno oslobođenje-front. Читај ми!

Svet 1 Turska, ekstremni levičari preuzeli odgovornost za napad

2 Oči sveta uprte u Ukrajinu

3 Pronađeno 30 tela žrtava nestalog aviona

4 Madrid, pretnja bombom na železničkoj stanici

5 Šetina: Solidarnim stavom ograničiti apetit Rusa

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Grupa Revolucionarno narodno oslobođenje-front (DHKP-C), takođe stoji iza samoubilačkog bombaškog napada na američku ambasadu prošle godine, kao i brojnih napada na policijske stanice, prenosi Tanjug.

U saopštenju postavljenom na internetu, ova grupa navodi da je napad izvršila protiv vladajuće stranke AKP, zbog ubistva 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je u martu prošle godine preminuo, pošto je prethodno devet meseci bio u komi zbog povreda glave zadobijenih tokom antivladinih protesta, preneo je Rojters.

DHKP-C je, takođe, za Elvanovu smrt optužila sadašnjeg predsednika i bivšeg premijera, Redžepa Tajipa Erdogana.

Jedan muškarac otvorio je juče vatru na zgradu u kojoj se nalazi Erdoganova kancelarija i na nju bacio granatu, koja ipak nije eksplodirala.

Napadač je uhapšen na licu mesta.

Turski mediji navode da je neimenovani napadač bio naoružan automatskim oružjem i pištoljem i da je prvo otvorio vatru, a zatim bacio ručnu granatu, koja nije eksplodirala.

Policija je zatim kontrolisanom eksplozijom uništila granatu, objavila je televizijska stanica NTV.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TUR: Levičarska grupa iza napada

Izvor: B92, 02.Jan.2015

Istanbul -- Turska krajnje levičarska grupa DHKP-C preuzela je danas odgovornost za oružani napad na policiju u blizini sedišta premijera u Istanbulu...Grupa Revolucionarno narodno oslobođenje-front (DHKP-C), takođe stoji iza samoubilačkog bombaškog napada na američku ambasadu prošle godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.