Turčin se požalio Keriju: Ovo je agresija Rusije na Ukrajinu!

Izvor: Press, 01.Mar.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčin se požalio Keriju: Ovo je agresija Rusije na Ukrajinu!

Turčinov je to rekao u telefonskom rezgovoru s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, saopšteno je na sajtu Rade.

"Ocenjujem ovakvo ponašanje kao direktnu agresiju u odnosu na suverenitet Ukrajine", rekao je Turčinov, a preneo Itar-Tas s.

Ranije danas Savet federacije Rusije (gornji dom parlamenta) odobrio je zahtev ruskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vladimira Putina za slanje ruske vojske u Ukrajinu radi zaštite ruskih građana i Crnomorske flote na Krimu do normalizacije stanja u Ukrajini.

Agencija Ukrinform javila je da je Turčinov sazvao hitnu vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine radi razmatranja situacije na Krimu.

Pored Turčinova, u SNBO su premijer Arsenij Jacenjuk, vicepremijer, čelni ljudi policije, odbrane, pravosuđa, finansija, diplomatije, načelnik Spoljne obaveštajne službe, načelnik Službe bezbednosti , predsednik Nacionalne banke, glavni tužilac i sekretar SNBO Andrej Parubij.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobrenje ne znači momentalno slanje vojske

Izvor: Akter, 01.Mar.2014

Odobrenje Saveta federacije Rusije za upućivenja ruskih Oružanih snaga u Ukrajinu ne znači da će one biti upućene momentalno

Nastavak na Akter...

Turčinov naredio stanje borbene gotovosti Ukrajinske armije

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2014

01.03.2014. -.."Zamenik predsednika" Ukrajine Aleksandar Turčinov rekao je na brifingu da je naredio dovođenje Ukrajinske vojske u stanje borbene gotovosti. Takođe se uvodi ojačana zaštita strateških objekata, uključujući i nuklearne elektrane...To je bio odgovor na odluku Saveta Federacije Ruske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.