Tramp sa timom za nacionalnu bezbednost razmatrao situaciju u Avganistanu

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp sa timom za nacionalnu bezbednost razmatrao situaciju u Avganistanu

Američki predsednik Donald Tramp sastao se sa svojim timom za nacionalnu bezbednost kako bi sa njim dogovorio strategiju za Avganistan, javlja agencija Rojters.

Ta strategija uključuje mnoštvo opcija, od povlačenja ili smanjenja američkih snaga do skromnog povećanja trupa.

„Veoma smo se približili odluci i očekujem je u veoma bliskoj budućnosti“, izjavio je američki ministar odbrane Džejms Matis.

Još uvek, međutim, nije poznato da li će na sastanku u Kamp Dejvidu doći do prevazilaženja unutrašnjih podela, pošto Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost H. R. Makmaster i pojedini vojni komandanti preferiraju opciju povećanja trupa, dok su antiglobalisti, koje je pre današnjeg otkaza predvodio Stiven Benon, za povlačenje snaga, navode američki zvaničnici.

Opcije predstavljene Trampu su različite, od potpunog povlačenja iz Avganistana i statusa kvo sa zadržavanjem oko 8.400 američkih vojnika, do skromnog povećanja broja trupa ili blagog smanjenja, poručuju zvaničnici.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Sekretar za odbranu zadovoljan stategijom prema Avganistanu

Izvor: VOA, 20.Avg.2017

Američki sekretar za odbranu Džejms Matis je rekao da je zadovoljan procesom kojim Trampova administracija formuliše novu strategiju prema Avganistanu, ali je odbio da pruži detalje. U govoru održanom u Amanu, Matis je rekao da neće govoriti o toj politici dok je zvanično ne objavi Bela kuća....

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.