Teheran demantuje izveštaj o atentatu na Ahmadinedžada

Izvor: Blic, 04.Avg.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran demantuje izveštaj o atentatu na Ahmadinedžada

Iranska državna televizija demantovala je izveštaje o jutrošnjem pokušaju ubistva predsednika Irana Mahmuda Ahmadinedžada i prenela navode predsedničke kancelarije da "nije bilo takvog napada".

Arapski mediji su prethodno javili da je Ahmadinedžad preživeo bombaški napad na njegov konvoj u Iranu, da je u eksploziji ranjeno nekoliko ljudi i da je napadač uhapšen.

Ahmadinedžad je, posle navodnog napada, održao govor na sportskom stadionu u zapadnom iranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradu Hamadan, a iranska televizija je uživo prenela snimak, na kojem deluje nepovređeno. U tom izveštaju nije pomenut atentat na predsednika, podsetio je AP.

Rojters je prethodno izvestio, pozivajući se na izvor iz Ahmadinedžadovog kabineta, da je napad izveden eksplozivnom napravom ručne proizvodnje dok je predsednik putovao ka Hamadanu.

"Jutros se dogodio napad. Predsedničko vozilo nije oštećeno. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko stoji iza napada", rekao je taj izvor.

Britanska agencija je navela da tvrdokorni Ahmadinedžad, koji se obračunao sa opozicijom posle spornih predsedničkih izbora 2009. godine, ima mnoštvo neprijatelja ne samo u inostranstvu, već i u konzervativnim i reformističkim krugovima u samom Iranu.

Iranski predsednik je u ponedeljak izjavio da je uveren da Izrael kuje zaveru protiv njega.

"Glupi cionisti su unajmili plaćenike da me ubiju", rekao je Ahmadinedžad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.