TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU Pripadnik obezbeđenja izraelske ambasade u Amanu UBIO dva Jordanca

Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU Pripadnik obezbeđenja izraelske ambasade u Amanu UBIO dva Jordanca

Pripadnik obezbeđenja izraelske ambasade u Amanu, kojeg je u njegovom domu napao Jordanac, ubio ga je iz vatrenog oružje u blizini ambasade i u pucnjavi je usmrtio još jednog jordanskog državljanina, saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo inostranih poslova.

Jordanac koji je bio zadužen za stolarske radove u stanu izraelskog čuvara pokušao je da ga napadne šrafcigerom, navelo je izraelsko mnistarstvo i dodalo je čuvar potom vatrenim oružjem ubio tog radnika i vlasnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stana koji se slučajno zatekao u blizini.

Izraelac je lakše povređen u incidentu, dodalo je ministarstvo.

Jordanske vlasti su sa svoje strane saopštile da se pucnjava dogodila u ambasadi i da su poginula dva Jordanca.

Incident se dogodio u trenutku kada rastu tenzije između Izraela i islamskih zemalja oko detektora metala koje su izraelske vlasti postavile na ulazu na Brdu hrama u Jerusalimu gde se nalazi džamija Al Aksa, sveto mesto muslimana.

Jordan je muslimanski čuvar tog svetilišta. U petak su hiljade Jordanaca organizovali anti-izraelski protest u Amanu.

U istočnom Jerusalimu danima se sukobljavaju palestinski demonstranti i izraelske bezbednosne snage zbog novih mera uvedenih na ulazu u svetilište nakon nedavnog oružanog napada u kojem su ubijena tri izraelska policajca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.