Startuje Mundobasket: „Orlovi“ poleću protiv Egipta

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Startuje Mundobasket: „Orlovi“ poleću protiv Egipta

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 15.30 igra prvi meč na Svetskom prvenstvu u Španiji. Protivnik „orlova“ je autsajder A grupe selekcija Egipta.

“Želimo normalan pristup takmičenju, bez uspona i padova. Od igrača tražimo da vidimo „vatru“ na terenu, lepu igru. Mi igramo timski, ne zavisimo od pojedinca, to su svi igrači shvatili. Svaki od igrača i nas ostalih podjednako deli teret.U >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << našem timu su vrhunski takmičari, imaju mnogo iskustva iza sebe i nemamo pravo da, ako izgubimo, kažemo da smo imali slab dan. Na ovakvim prvenstvima izgubljena utakmica ne može da se pravda slabim danom. Na nama je da izbegnemo mentalnu blokadu, da dobro odigramo prvenstvo i da želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Bez alibija ulazimo u takmičenje“, rekao je selektor Aleksandar Đorđević u najavi pred prvi meč na Mundobasketu.
Titulu prvaka sveta od pre četiri godine osvojenu u Turskoj brani selekcija SAD, koja je i sada pored nešto slabijeg sastava glavni kandidat za krunu. Drugi favorit je domaćin Španija sa svim NBA zvezdama, dok za treću poziciju bukvalno konkurišu sve ostale reprezentacije.
 
Grupa A, Granada – danas:
Egipat – Srbija 15.30
Francuska – Brazil 18.00
Iran – Španija 22.00
 
Grupa B, Sevilja – danas:
Hrvatska – Filipini 12.30
Portoriko – Argentina 17.30
Grčka – Senegal 20.00
 
Grupa C, Bilbao – danas:
Ukrajina – Dominikanska Republika 12.30
Novi Zeland – Turska 16.00
SAD – Finska 21.30
 
Grupa D, Las Palmas – danas:
Angola – Južna Koreja 13.30
Australija – Slovenija 17.30
Meksiko – Litvanija 20.00
 
Izvor: hotsport.rs
The post Startuje Mundobasket: „Orlovi“ poleću protiv Egipta appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Prvi meč "orlova" na Mundobasketu, Srbija - Egipat

Izvor: Blic, 30.Avg.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije od 15 časova i 30 minuta igra svoju prvu utakmicu na Mundobasketu u Španiji proti selekcije Egipta, a događaje sa ovog nastupa "orlova", iz minut u minut, možete pratiti na Blicsport.rs..."Orlovi" su na Svetsko prvenstvo doputovali posle dosta dobrih rezultata na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.