Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 16:52

Španija, uhapšena 79-godišnja žena zbog sumnje da je organizovala šverc kokaina iz Latinske Amerike

U portugalskom gradu Vila Real uhapšeno je troje državljana Španije zbog sumnje da su, kao članovi narko-bande, iz Latinske Amerike u Evropu krijumčarili kokain skriven u pošiljkama korala, saopštila je španska policija. Kao "mozak operacije", policija je označila 79-godišnju Špankinju, prenosi "El pais".
Prema navodima španskog lista, tri člana organizacije su koristili firmu kao paravan za krijumčarenje droge.
Kontejneri kojima je dopremana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << droga su modifikovani, tako da se u njima mogu sakriti paketi koakina, saopštila je Civilna garda koja je otkrila 15 kilograma droge tokom jedne racije.
"Kriminalna organizacija imala je jasnu hijerarhijsku strukturu, gde je 79-godišnja žena obavljala funkciju lidera grupe ", navodi se u saopštenju.
Žena, koja je iz mesta Alio, u blizini Taragone, na severoistoku Španije, uhapšena je u Portugaliji sa još dva Španca, starosti 26 i 60 godina, koji su iz Alikantea i Girone, na severu Španije.
Svi su uhapšeni tokom operacije koju su vodili španska Civilna garda i Nacionalna policija i pravosuđe Portugalije.
Banda je privukla pažnju policije kada su počeli da prikupljaju novac od drugih kriminalnih grupa za uvoz kokaina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baka rukovodila švercom kokaina, bila mozak operacije

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2021

MADRID - Španjolka stara 79 godina uhapšena je kao mozak operacije kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain u pošiljkama sa koralima, iz Latinske Amerike u Evropu, saopštila je danas španska policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.