Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalijska anarhija otela dva italijanska socijalna radnika

MOGADIŠ - Nekoliko naoružanih ljudi otelo je rano jutros dva italijanska socijalna radnika i njihovog somalijskog kolegu u oblasti Donji Šabel u Somaliji, saopštile su lokalne vlasti.

Socijalni radnici su ove godine u velikoj opasnosti u ovoj istočnoafričkoj zemlji.

Dva vozača iz Svetskog programa za hranu i jedan američki socijalni radnik su ubijeni ove godine, dok je nekoliko nemačkih i španskih državljana oteto, javio je Dojče pres.

Militantna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << islamistička grupa Al-Saab, krilo Saveta islamskih sudova, pojačala je napade na strance u ovoj zemlji, nakon što je početkom maja u vazdušnom napadu američkih aviona poginuo njihov vođa Aden Haši Ajro.

Grupacija Savet islamskih sudova je grad Mogadiš 2006. godine šest meseci držala pod kontrolom, a zatim su je iz grada isterale lokalna vlada i etiopske vojne trupe.

U Somaliji vlada anarhija otkako je 1991. godine s vlasti zbačen diktator Muhamed Said Bare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.