Snimak Tjentišta iz vazduha - spomeniku se vraća stari sjaj

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak Tjentišta iz vazduha - spomeniku se vraća stari sjaj

Spomenik na Tjentištu jedan je od najprepoznatljivijih simbola Narodno-oslobodilačkog rata, najveće bitke u Drugom svetskom ratu u nekadašnjoj Jugoslaviji.

N1 televizija u saradnji sa Dron.ba vam donosi pogled iz vazduha na taj spomenik.

Monumentalni spomenik od belog betona, u znak sećanja na Bitku na Sutjesci u Drugom svetskom ratu, rad Miodraga Živkovića, otkriven je 5. septembra 1971. godine.

Sastoji se od dva simetrično postavljena betonska krila, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << visine 19 metara, između kojih se nalazi prodor oblikovan borcima i kolonama u pokretu. Prošle godine počele su pripreme za njegovu restauraciju.

Prethodno je 1958. godine sagrađena Spomen-kosturnica u koju su pohranjeni posmrtni ostaci 3.301 borca bitke na Sutjesci.

Početkom februara pokrenulo se klizište koje je ugrozilo prostor na kojem se nalazi spomen-kosturnica i spomenik stradalim borcima Bitke na Sutjesci.

Međutim, ubrzo se krenulo sa restauracijom spomenika i uređenja celog prostora, a kako to izgleda danas pogledajte u videu.

Izvor: Dron.ba

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.