Slovačka izručila teroristu odgovornog za napade u Vladikavkazu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka izručila teroristu odgovornog za napade u Vladikavkazu

Slovačka je prema zakonu o ekstradiciji izručila Aslana Jandijeva, člana bande Šamila Basajeva koja je odgovorna za seriju terorističkih napada u Vladikavkazu tokom 2006. godine, saopštila je ruska Federalna bezbednosna služba.

Kako se navodi, Jandijev se optužuje da je učestvovao u organizaciji terorističkih napada sa upotrebom improvizovanih eksplozivnih naprava velike snage na teritoriji gradskog parka i u zabavnom centru Vladikavkaza, kada je stradao veliki broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << građana.

On je u begu od 2006. godine, a 2010. je prebegao u inostranstvo koristeći lažne dokumente, a prema podacima, pokušao je i da legalizuje svoj status u Švajcarskoj, Holandiji, kao i u drugim evropskim zemljama.

Uhapšen je u Slovačkoj 2011. godine, ali je u proteklih sedam godina uspevao da zaobiđe zakon o ekstradiciji kako ga Bratislava ne bi izručila Moskvi.

Uprkos tome, rusko tužilaštvo uspelo je da predstavi sve neophodne dokaze tako da Slovačka konačno donese odluku i izruči Jandijeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Slovačka izručila Rusiji osumnjičenog za terorizam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2018

Federalna služba sigurnosti Rusije (FSB) saopćila je da je Slovačka izručila Čečena osumnjičenog za terorističke napade na Sjevernom Kavkazu. FSB je objavio da je  Aslan Jandijev izručen Moskvi u utorak, 17.jula. Jandijev je osumnjičen da je sudjelovao u terorističkim aktima u Vladikavkazu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.