Seperatisti ublažili zahteve, nastavak pregovora u petak

Izvor: Studio B, 02.Sep.2014, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seperatisti ublažili zahteve, nastavak pregovora u petak

Proruski pobunjenici ublažili su svoje zahteve za potpunu nezavisnost i saopštili da će poštovati suverenitet Ukrajine u zamenu za autonomiju, prenosi agencija AP.

To je promena koja je posledica nastojanja Moskve da sklopi sporazum sa Kijevom u novoj rundi pregovora. Nije jasno, međutim, da li će dogovor moći da se postigne u pregovorima koji su juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << počeli u Minsku i koji će biti nastavljeni u petak, pošto su se na istoku Ukrajine i juče vodile žestoke borbe.

Lideri NATO u četvrtak će se sastati u Velsu, gde se očekuje da će odobriti formiranje misije koja bi bila spremna da reaguje i odbrani članice NATO od eventalne ruske agresije.

Na samitu će učestvovati i predsednik SAD Barak Obama, koji bi trebalo da se sastane i sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom. 
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Rusi iz Ukarijine - autonomija umesto nezavisnosti

Izvor: RTS, 02.Sep.2014

Proruski aktivisti ublažili su svoje zahteve za potpunu nezavisnost i saopštili da će poštovati suverenitet Ukrajine u zamenu za autonomiju...To je promena koja je posledica nastojanja Moskve da sklopi sporazum sa Kijevom u novoj rundi pregovora, javlja AP, a prenosi Beta...Nije jasno, međutim,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.