SB UN poziva na uzdržanost u Jemenu

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN poziva na uzdržanost u Jemenu

Njujork -- Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pozvale na uzdržanost i politički dijalog u Jemenu.

SB je održao prvu raspravu o nasilju u Jemenu, iza zatvorenih vrata, ali članice nisu uspele da se saglase o zajedničkom zvaničnom saopštenju o toj zemlji, preneo je Rojters.

"Izrazili smo zabrinutost zbog situacije u Jemenu koja se pogoršava. Pozvali smo na uzdržanost i apelovali na sukobljene strane da pokrenu dijalog", izjavio je novinarima posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemački ambasador Peter Vitig.

Američka ambasadorka Suzan Rajs je rekla da su mnogi, uključujući i nju, naveli da je neophodno okončati nasilje.

Antivladini protesti u Jemenu ušli su u treći mesec. U najnovijim sukobima ubijene su najmanje tri osobe, kada je policija otvorila vatru u dva jemenska grada na demonstrante koji traže da predsednik Ali Abdulah Saleh ode sa vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.