Sreda, 20.04.2011.

07:25

SB UN poziva na uzdržanost u Jemenu

Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pozvale na uzdržanost i politički dijalog u Jemenu.

Izvor: Tanjug

Default images

SB je održao prvu raspravu o nasilju u Jemenu, iza zatvorenih vrata, ali članice nisu uspele da se saglase o zajedničkom zvaničnom saopštenju o toj zemlji, preneo je Rojters.

"Izrazili smo zabrinutost zbog situacije u Jemenu koja se pogoršava. Pozvali smo na uzdržanost i apelovali na sukobljene strane da pokrenu dijalog", izjavio je novinarima posle sastanka nemački ambasador Peter Vitig.

Američka ambasadorka Suzan Rajs je rekla da su mnogi, uključujući i nju, naveli da je neophodno okončati nasilje.

Antivladini protesti u Jemenu ušli su u treći mesec. U najnovijim sukobima ubijene su najmanje tri osobe, kada je policija otvorila vatru u dva jemenska grada na demonstrante koji traže da predsednik Ali Abdulah Saleh ode sa vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: