Ruska vojska sledeće godine naručuje PVO sisteme S-500

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2020, 08:22

Ruska vojska sledeće godine naručuje PVO sisteme S-500

Ruske oružane snage planiraju da dobiju prve protivraketne raketne sisteme S-500 naredne godine, rekao je zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko za magazin "Nacionalna odbrana", čiji će majski broj izaći narednih dana, prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, zaključivanje državnog ugovora za kupovinu PVO sistema S-500 predviđeno je za sledeću godinu, a serijske isporuke će biti 2025. godine. Napomenuo je da se sada sprovodi faza preliminarnih testiranja, te da se „materijalni deo radi na poligonu“. Snabdevanje ovim PVO sistemom se više puta odgađalo u poslednjih nekoliko godina. Dejstvo PVO sistema S-400 PVO sistem S-500 Kako je izjavio glavni konstruktor grupe za razvoj "Almaz-Antej", Pavel Sozinov, S-500 će moći presretati ciljeve na stotinu kilometara iznad Zemlje. S-500 "Prometej" je univerzalni kompleks presretanja dugog dometa sa povećanim potencijalom raketne odbrane. Obećavajući sistem sposoban je da uništi ne samo balističke, već i aerodinamičke ciljeve (avioni, helikopteri), kao i krstareće rakete. radijus presretanja S-500 je oko 600 kilometara. Pored toga, sistem će moći da otkrije i istovremeno gađa do deset balističkih nadzvučnih ciljeva koji lete brzinom do sedam kilometara u sekundi, kao i bojeve glave hiperzvučnih raketa. S-500 će po svojim karakteristikama značajno nadmašiti trenutne sisteme S-400.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska mornarica u naredne tri godine dobija više od 60 ratnih brodova i podmornica

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2020

Ruska mornarica namerava da u naredne tri godine primi više od 60 ratnih brodova i podmornica, kao i više od 50 pomoćnih brodova, rekao je zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko. Ove godine mornarica će dobiti 22 ratna broda i 15 pomoćnih brodova. "Industrija brodogradnje postigla je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.