Rusija pomaže Venecueli u istrazi napada na energetske objekte zemlje

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pomaže Venecueli u istrazi napada na energetske objekte zemlje

Moskva i Karakas sprovode zajedničku istragu o napadima na energetske objekte u Venecueli, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusija Oleg Siromolotov. „Pružamo svu neophodnu pomoć venecuelanskim prijateljima. Prema podacima zakonite vlasti zemlje na čelu sa predsednikom Nikolasom Madurom, kao i na osnovu drugih pouzdanih izvora, elektroenergetski sektor Venecuele je napadnut iz inostranstva 7. marta“, izjavio je diplomata, prenose RIA Novosti. Prema rečima Siromolotova, reč je o daljinskom uticaju na sisteme elektrodistributivnih stanica, na kojima je instalirana oprema, proizvedena u jednoj od zapadnih zemalja. Prošle sedmice, Maduro je saopštio da Venecuela svakodnevno neutralizuje dva do četiri napada na elektroenergetski sistem zemlje. Tokom proteklog meseca, na venecuelanskoj hidroelektrani dogodilo se nekoliko incidenata. Tako je 7. marta došlo do nesreće na stanici El Guri, koja je izazvala nezapamćeni nestanak struje. Najmanje 20 od 23 države bilo je bez struje. Rad preduzeća i vladinih agencija je suspendovan skoro nedelju dana. Nacionalna korporacija "Korpoelek" to je nazvala diverzijom i epizodom energetskog rata protiv Venecuele.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija i NATO u potpunosti prekinuli saradnju

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2019

Rusija i NATO su u potpunosti prekinuli saradnju po civilnim i vojnim linijama, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško u intervjuu za RIA Novosti. "Sam NATO je odbio pozitivnu agendu u odnosima s Rusijom. Ona ne postoji. I do sada nema znakova da NATO zna kako da se...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.