Rusija: Naša mornarica štiti od globalnog udara SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Naša mornarica štiti od globalnog udara SAD

U dokumentu pod nazivom Osnove državne pomorske politike Ruske Federacije, koji je dekretom odobrio predsednik te države Vladimir Putin, navodi se da "koncept globalnog udara SAD predstavlja pretnju po međunarodnu i bezbednost Rusije".

Dokument, takođe, navodi da je ruska Ratna mornarica jedan od većih efektivnih instrumenata strateškog obuzdavanja, prenosi TAS S.

Dalje, dokument propisuje pomorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politiku Rusije do 2030. godine i naglašava ulogu koju imaju oružane snage u borbi za prevlast na okeanima i morima.

"Potvrda toga je koncept globanog udara, koji su razvile SAD i koji predstavlja novi izazov za međunarodnu bezbednost i direktno preti vojnoj bezbednosti Ruske Federacije. Važna uloga u uvođenju ovog koncepta dodeljena je i pomorskim snagama", navodi se u dokumentu.

Prema dokumentu, navodi se da je ruska Mornarica "jedna od najefektivnijih instrumenata strateškog obuzdanja, uključujući i sprečavanje globalnog udara".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hipersonične rakete i roboti će u rusku ratnu mornaricu stizati posle 2025.

Izvor: RuskaRec.ru, 20.Jul.2017

Hipersonične rakete i roboti će u sastav naoružanja Ratne mornarice Rusije stizati posle 2025. godine. „Posle 2025. godine u sastav naoružanja podvodnih i nadvodnih snaga i obalskih snaga ruske Ratne mornarice stizaće hiperzvučne rakete i robotizovana sredstva različite namene, uključujući...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.