Rusija: Mornarica štiti od globalnog udara SAD

Izvor: B92, 20.Jul.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Mornarica štiti od globalnog udara SAD

Moskva -- U dokumentu pod nazivom Osnove državne pomorske politike Rusije navodi se da koncept globalnog udara SAD predstavlja pretnju po međunarodnu i bezbednost Rusije.

Dokument, koji je dekretom odobrio predsednik te države Vladimir Putin, takođe, navodi da je ruska Ratna mornarica jedan od većih efektivnih instrumenata strateškog obuzdavanja, prenosi TAS.

Dalje, dokument propisuje pomorsku politiku Rusije do 2030. godine i naglašava ulogu koju imaju oružane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage u borbi za prevlast na okeanima i morima.

"Potvrda toga je koncept globanog udara, koji su razvile SAD i koji predstavlja novi izazov za međunarodnu bezbednost i direktno preti vojnoj bezbednosti Ruske Federacije. Važna uloga u uvođenju ovog koncepta dodeljena je i pomorskim snagama", navodi se u dokumentu.

Prema dokumentu, navodi se da je ruska Mornarica "jedna od najefektivnijih instrumenata strateškog obuzdanja, uključujući i sprečavanje globalnog udara".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Mornarica štiti od globalnog udara SAD

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2017

U dokumentu pod nazivom Osnove državne pomorske politike Rusije navodi se da koncept globalnog udara SAD predstavlja pretnju po međunarodnu i bezbednost Rusije...Dokument, koji je dekretom odobrio predsednik te države Vladimir Putin, takođe, navodi da je ruska Ratna mornarica jedan od većih efektivnih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.