Preliminarni rezultati: Janković ponovo gradonačelnik Ljubljane

Izvor: Blic, 26.Mar.2012, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preliminarni rezultati: Janković ponovo gradonačelnik Ljubljane

Predsednik Pozitivine Slovenije Zoran Janković opet će biti gradonačelnik Ljubljane, pokazuju rezultati do sada prebrojanih glasova posle vanrednih izbora.

Janković je za sada dobio 62 odsto glasova, tako da će treći put pobediti već u prvom izbornom krugu.

Uprkos tome što mu posle parlamentarnih izbora u Sloveniji nije uspelo da postigne koalicioni dogovor sa drugim strankama i dobije priliku da kao mandatar sastavi predlog nove vlade, odlučio je da se ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandiduje za gradonačelnika Ljubljane.

Izbori za gradonačelnike održani su danas, osim u Ljubljani, i u Sloven Gradecu, Krškom, Bovecu, Destrniku i Duplenu.

U Sloveniji je danas održan i referendum o predlogu novog porodičnog zakona, oko kojeg se polarizovala politička scena i javnost, a najviše prašine podigle su zakonske odredbe kojima bi se homoseksualnim parovima omogućilo usvajanje dece.

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, ovaj zakon će biti odbijen, jer je protiv njega glasalo više od 56 odsto građana, dok je 43,27 odsto bilo za.

Povezane vesti: Sutra sporazum o bratimljenju Beograda i Ljubljane Prvi crni gradonačelnik u istočnoj Evropi Janković ponovo izabran za gradonačelnika Ljubljane

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.