Predlog predsednice za izlazak iz krize - ostavka premijera

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Feb.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog predsednice za izlazak iz krize - ostavka premijera

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je danas da je najkonkretniji predlog za izlazak države iz krize - ostavka premijera Zorana Milanovića, navedeno je u saopštenju Kancelarije predsednice u kojem ona odgovara na pismo kojoj joj je danas uputio predsednik vlade.

Kancelarija podseća da je Grabar Kitarović 19. februara nazvala Milanovića, ponudivši saradnju i najavila mu slanje predloga za održavanje zajedničke sednice vlade zbog teškog privrednog i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << socijalnog stanja u državi.

Navodi se i da je Grabar Kitarović premijeru predložila "da timovi kancelarija predsednice i vlade utvrde dnevni red zajedničke sednice".

Kako do danas iz vlade nije prihvaćen taj predlog, predsednica je vladi uputila predlog dnevnog reda zajedničke sednice u skladu s članom Ustava Republike Hrvatske, prenela je Hina.

"U vezi s pozivom predsednika vlade predsednici da pripremi konkretne predloge, način sprovođenja i procenu finansijskih učinaka tih predloga za zajedničku sednicu

vlade, naglašavamo da je predsednica nakon temeljnih analiza i obavljenih konsultacija s privrednim stručnjacima došla do zaključka da je najkonkretniji predlog za izlazak Hrvatskle iz krize - ostavka predsednika Vlade RH", stoji u saopštenju.

Ako Milanović ne uvaži taj konkretan predlog, dodato je, "predsednica od njega očekuje konkretne predloge, način sprovođenja i procenu finansijskih učinaka tih predloga i rešenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza vlade, a ne predsednice RH".

Milanović je u pismu upućenom Grabar Kitarović načelno pozdravio nenu najavu da će predložiti vladi održavanje sednice na temu privrednog stanja u zemlji, ocenivši kako je važno "da predsednica pripremi konkretne predloge, način sprovođenja i procenu finansijskih učinaka takvih predloga".

Premijer je, pored toga, pozvao Grabar-Kitarović da zajednički sazovu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a iz Kancelarije predsednice saopšteno je da ona "sa zadovoljstvom" prihvata poziv za održavanje sednice Saveta radi usvajanja godišnjih smernica za rad bezbednosno-obaveštajnih agencija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ostavka premijera rešava krizu"

Izvor: B92, 23.Feb.2015

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je najkonkretniji predlog za izlazak države iz krize - ostavka premijera Zorana Milanovića...Kako se podseća u saopštenju Kancelarije predsednice u kojem ona odgovara na pismo koje joj je uputio predsednik vlade, Grabar Kitarovićeva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.