Pobeda dubla Tipsarević - Troicki, Srbija 3:0 protiv Japana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda dubla Tipsarević - Troicki, Srbija 3:0 protiv Japana

Teniska reprezentacija Srbije sa maksimalnih 3:0 pobedila je Japan u prvom meču A grupe Završnog turnira Dejvis kupa u Madridu.

Nakon što su Filip Krajinović i Novak Đoković doneli bodove u singlu, dubl Janko Tipsarević - Viktor Troicki bio je bolji od Japanaca Bena Meklašlana i Jasutake Učijame 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

U prvom setu nije bilo brejkova pa se ušlo u taj brejk u kojem su naši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igrači imali više znanja i želje i koji su dobili iskoristivši prvu set loptu. U drugom setu do brejka u šestom gemu dolazi Japanski dubl ali Janko i Viktor odmah uzvraćaju pa se uz dobijene setove na servise ponovo ušlo u taj brejk u kojem su fantastično odigrali naši teniseri, stigli do tri meč lopte a iskoristivši drugu stigli do velike pobede kojom je meč Srbija – Japan završen maksimalnim trijumfom naše reprezentacije koja nije izgubila ni set.

Pre meča dublova odigrana su i dva singla u kojima su naši teniseri dominirali i lako stigli do maksimalnih pobeda. Najpre je Filip Krajinović u dva seta savladao 104. igrača sveta Japanca Juišija Sugitu. Od samog starta Filip je bio ubedljiv, pa je u prvom setu iskoristio brejk lopte u trećem i petom gemu koji je dobio 6:2. I u drugom setu Krajinović je napravio brejk u trećem gemu, do kraja nije posustajao pa je taj deo dobio sa 6:4, čime je doneo prvu pobedu i bodove timu Srbije.

U drugom singlu je Novak Đoković protiv Jošikite Nišioke potvrdio očekivanja i klasu. Novak je napravio brejk na prvom servisu Japanca koji je odmah uzvratio uzevši našem teniseru servis ali se ispostavilo da to bilo sve od Nišioke u prvom setu. Sve preostale gemove dovio je Đoković okončavši set sa 6:1.

I drugi set je počeo ranim brejkom Đokovića koji je dozvolio protivniku da u njemu osvoji samo gem više - 6:2.

Srbija je pobedom preuzela prvo mesto u grupi a u narednom kolu u četvrtak od 11 časova pre podne igra protiv Francuske. Novi format nadmetanja podrazumeva učešće 18 ekipa na turniru. One su podeljene u šest grupa od po tri tima. U svakoj se igraju tri meča a uz pobednike grupa u četvrtfinale će i dve najbolje drugoplasirane ekipe. O plasmanu odlučuju osvojeni bodovi ali i set, gem i poen količnici. Novina, u odnosu na dosadašnja nadmetanja u Dejvis kupu je i to što se pojedinačni dueli igraju na dva dobijena seta.

Srbija je 2010. osvojila Dejvis kup a ove godine titulu brani reprezentacija Hrvatske.

Sastavi grupa:

A: Srbija, Japan, Francuska

B: Hrvatska, Španija, Rusija

C: Argentina, Čile, Nemačka

D: Belgija, Kolumbija, Australija

E: Kazahstan, Holandija, Velika Britanija

F: Italija, SAD, Kanada
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DK: Srbija u četvrtfinalu, protiv Rusije sutra u 11 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 05:14

Teniska selekcija Srbije plasirala se u četvrtfinale završnog turnira Dejvis kupa u Madridu, kao pobednik A grupe, pošto je Novak Đoković pobedom protiv Benoe Pera 6:3, 6:3 doneo nedostižnih 2:0 protiv Francuske. Ranije je Filip Krajinović pobedio Žo Vilfreda Congu 2:0. Utešni poen Francuskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.