Osudjen Šveđanin koji je ukrao znak iz Aušvica

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osudjen Šveđanin koji je ukrao znak iz Aušvica

Poljski sud osudio je danas Šveđanina, koji je iz logora smrti Aušvic ukrao zloglasni znak “Rad te oslobađa”, na dve godine i osam meseci zatvora.

Portparol regionalnog suda u Krakovu Rafal Lisak izjavio je da je sudija odlučio da pristane na dogovor koji je Anders Hogstrom poztigao sa tužilaštvom.

Hogstrom, koji je priznao da je učestvovao u krađi decembra 2009. godine, osudjen je za podsticanje krađe, prenosi agencija AP.

Lisak je kazao da će Hogstrom biti izručen narednih sedmica Švedskoj, kako bi tamo odležao kaznu. Još dva Poljaka, koji su pomogli Hogstromu u krađi iz Aušvica, danas su osuđena na dve i po godine zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.