Novi požari u izbegličkom naselju Džungla u Kaleu

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požari u izbegličkom naselju "Džungla" u Kaleu

Novi požari izbili su u čitavom pojasevima izbegličkog naselja "Džungla" u severnom francuskom gradu Kaleu trećeg dana evakuacije migranata, posle noći u kojima su vatrogasci i policija takodje gasili brojne požare, javljaju svetske agencije.

Evakuacija migranata ka drugim smeštajima širom Francuske nastavljena je danas u miru, ali su tokom prepodneva izbili brojni novi požari koji su raširili guste oblake crnog dima.

Vatrogasci su na licu mesta, ali ih nema >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dovoljno da se odmah bore protiv svih žarišta.

Jedan migrant lakše je povređen i odveden bolnicu, navele su lokalne vlasti na severu Francuske.

Paljenje vatre je "tradicija, posebno za neke zajednice koje spaljuju svoja mesta stanovanja kad ih napuštaju", rekle su lokalne vlasti i dodale da je u pripravnosti bio veliki broj vatrogasaca.

Isto se dešavalo u martu kada je uklonjen južni deo ovog velikog naselja.

Požari su počeli da se javljaju već od sinoć, a broj se povećao između ponoći i tri sata ujutru, posebno u takozvanim trgovinskim zonama na ulasku u naselje, navela je policija. Eksplodirale su najmanje dve boce gasa. Svi požari su savladani.

Vlasti su juče počele sa demontirajem skloništa i straćara u naselju pošto je za dva dana evakuisano više od 4.000 ljudi, a njihova evakuacija ka oko 450 prihvatnih centara raspoređenih širom Francuske se nastavlja.

U naselju je bilo između 6.000 i 8.000 migranata koji su planirali da pređu Lamanš i stignu u Englesku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noć požara u izbegličkom naselju Džungla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2016

Više požara izbilo je noćas u izbegličkom naselju "Džungla" u gradu Kaleu na severu Francuske, gde se danas nastavlja evakuacija stanovnika i rušenje baraka i šatora...Jedan migrant lakše je povređen i odveden bolnicu, navele su lokalne vlasti na severu Francuske...Paljenje požara je "tradicija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kale: Noć požara u izbegličkom naselju 'Džungla'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2016

Više požara izbilo je u utorak uveče u izbegličkom naselju "Džungla" u gradu Kaleu na severu Francuske, gde se nastavlja evakuacija stanovnika i rušenje baraka i šatora.   Jedan migrant lakše je povređen i odveden bolnicu, navele su lokalne vlasti na severu Francuske.   Paljenje požara je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.