NIJE GA SPASILA NI TITULA: Saudijski princ pogubljen u Rijadu zbog ubistva!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE GA SPASILA NI TITULA: Saudijski princ pogubljen u Rijadu zbog ubistva!

.

U saopštenju se navodi da je Al Kabir pogubljen jer je posle grupne tuče hicem iz vatrenog oružja ubio jednog Saudijca

Državna agencija Spa prenela je da je princ pogubljen u prestonici Rijadu, ali nije iznela više detalja o slučaju Pogubljenja prinčeva retka su u Saudijskoj Arabiji, gde je na vlasti porodica Saud s nekoliko hiljada članova koji imaju prinčevske titule

Vest o pogubljenju saudijskog princa izazvala je različite reakcije na Tviteru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << te su neki korisnici pozdravili neselektivnu primenu zakona, dok su drugi naveli da su "potreseni"

To je 134 pogubljenje u Saudijskoj Arabiji od početka godine, a nevladina organizacija za ljudska prava Amnesti internešenel (Amnesty International) više puta je upozoravala na porast broja egzekucija, tražeći od Rijada da uvede moratorijum na smrtnu kaznu i ukine je "jednom zauvek"

Prema podacima te organizacije, Saudijska Arabija treća je u svetu po broju pogubljenja, posle Irana i Pakistana ;

Autor: Beta

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Saudijska Arabija: Pogubljen princ Turki bin Saud al-Kabir

Izvor: SandzakPress.net, 18.Okt.2016

Arabija – Saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je izvršena smrtna kazna nad princom Turki bin Saud al-Kabir. Princ je proglašen krivim jer je 2012.godine ubio mladića Adel bin Sulejmana bin Abdul Karim Mohaimeed kada je učestvovao u masovnoj tuči u predgrađu Rijada. Ovo pogubljenje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.