Mađarska gradi novu ogradu na granici sa Srbijom

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska gradi novu ogradu na granici sa Srbijom

Duž 175 kilometara mađarsko-srpske granice biće izgrađena nova zaštitna ograda, iza postojeće, najavio je na konferenciji za novinare u Budimpešti Lazar Janoš, vodeći ministar u Predsedništvu Vlade Mađarske.

Lazar Janoš je naveo da je za tu svrhu opredeljeno 38 milijardi forinti (123,5 miliona evra), javlja dopisnik RTS-a.

Vladin zvaničnik je rekao da se time pojačava zaštita granice, jer je to neophodno zbog bezbednosti građana.

Lazar >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je naveo da će, u skladu sa novim izmenama zakona, tražiocima azila biti pripremljeni punktovi na granici, gde će čekati na odgovor dok im se ne završi azilna procedura.

Na mađarsko-srpskoj granici je krajem prošle godine izgrađeno desetak kilometara probne nove ograde, iza postojeće.

Ta ograda je opremljena rasvetom, termovizijskim kamerama i senzorima kretanja, a ispred nje su iskopani kanali. Očekuje se da će takva, ojačana i viša ograda sada biti izgrađena iza postojeće prepreke.

Sve saobraćajnice duž zaštitne ograde su asfaltirane, a kod Kelebije je početkom ove godine izgrađena prva od četiri baze mađarske vojske, radi brže intervencije vojnih patrola u sprečavanju ilegalnih prelazaka granice.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.