Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Bez euforije na Svetsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je posle današnje pobede od 5:1 protiv Bolivije da ne treba dizati euforiju, već da Svetsko prvenstvo "treba dočekati na zemlji".

"Svakako da posle ovakve pobede dobijamo samopouzdanje, ali znamo šta smo pretrpeli ovih 12 dana. Bilo je kritika sa vaše strane, ali bile su za podneti, jer smo svesni da nismo bili na nivou. To je sastavni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deo nas. I sada kada smo dali pet golova svesni smo da nije bila idealna igra, jesmo igrali dobro u fazama, ali bilo je i faza kada nismo bili na nivou", rekao je Krstajić novinarima u Gracu.

"Nema potrebe za euforijom, tek sada predstoji pečat za sav rad. Sledi SP gde nema popravnog. Dobro je što na prvenstvo odlazimo s ovim rezultatom, jer bio bi veći pritisak da smo izgubili", dodao je on.

Srbija je danas u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo pobedila Boliviju sa 5:1 u Gracu.

"Moramo da ostanemo mirni i da zadržimo kontinuitet tokom svih 90 minuta i da budemo kompaktni. Da zadržimo atmosferu koju imamo od prvog dana, jer je to je temelj da budemo mirni za Kostariku", rekao je selektor Srbije.

On je ocenio da ova utakmica nije "pravo merilo", kao i da je i današnji meč protiv Bolivije, kao i protiv Čilea pokazao da ima "dobrih i loših stvari".

"Moramo da budemo bolji u fazi odbrane, da igrači znaju kada igramo presing da bolje i brže preuzima... Moramo to da korigujemo, znamo da ne može preko noći, već kroz trening. Bitan je sam odnos igrača da svojim zalaganjem i htenjem urade ono što smo vežbali. Bolje je što smo u nekim situacijama brzo kombinovali, što nije bilo u prvoj utakmici, ovde je bilo tečnijeg pasa", rekao je Krstajić.

Selektor je rekao da će ekipa u narednim danima iskoristiti sve vreme da se što bolje pripremi za Mundijal.

Srbija je i prvim pripremnim utakmicama u martu prvo upisala poraz od Maroka, a potom je ostvarila pobedu protiv Nigerije.

"To govori da je ekipa u fazi stvaranja. Rekao sam pre početka da je su igrači odigrali preko 50 zvaničnih utakmica, a onda su imali pet, šest dana odmora. Jako je teško vratiti se u trenažni proces posle toga. Ovaj rezultat od 5:1 nas neće zavarati, videlo se i danas da smo bili umorni u nekim fazama.

Krstajić je imao samo reči hvale za mladog Nikolu Milenkovića koji je odigrao cele utakmice protiv Čilea i Bolivije u Maroku.

"Jako dobro se uklopio u ekipu. Danas smo menjali u liniji hteo sam da vidim kako sarađuje s iskusnijim igračima. Ima ogroman potencijal. Kvalitetan je, čvrsto je na zemlji, ne leti. Lepo je vaspitan. U njemu vidim novog (Nemanju) Vidića", rekao je Krstajić.

On je dodao da ga raduje dobra forma napadača Aleksandra Mitrovića koji je postigao tri gola, kao i da je najbitnije da se Branislav Ivanović skroz oporavio od povrede.

Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu početi 17. juna protiv Kostarike.

Srpski fudbaleri zadovoljni: Dobra uvertira za SP

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je današnja pobeda protiv Bolivije u Gracu dobra uvertira za Svetsko prvenstvo i istakao da nije istrošio golove za Mundijal.

"Dobra utakmica, korektna igra i odličan zalet za Svetsko prvenstvo. Ubedljiva pobeda nam je mnogo važna za samopouzdanje ekipe", rekao je Mitrović novinarima u Gracu.

Fudbalska reprezentacija Srbija pobedila je danas u Gracu selekciju Bolivije sa 5:1 u generalnoj probi pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Strelac tri gola za Srbiju bio je Mitrović.

"Nisam se ispucao i istrošio golove za Mundijal. Lako je davati golove kad saigrači ovako dobro odigraju i daju mi kvalitetne lopte. Možemo da zapretimo svima i iz prekida, što smo i danas potvrdili", rekao je sprski napadač.

Da Srbija može i bolje od danas prikazanog u Gracu smatra kapiten Aleksandar Kolarov.

"Bitna pobeda, ubedljiva, ali možemo i mnogo bolje od ovoga. Imamo još sedam dana da se pripremimo, ima mesta za napredak. Mladi igrači su se odlično uklopili. Bili smo bolji nego protiv Čilea, ali ima još stvari na koje moramo da obratimo pažnju", rekao je Kolarov.

I Sergej-Milinković Savić je ocenio da je današnja utakmica i pobeda savršena uvertira za predstojeći Mundijal.

"Savršena uvertira za SP. Izgubili smo nesrećno od Čilea utakmicu, iako smo bili bolji po meni, dalo nam vetar u ledja da udjemo jače u ovu. Sve tri utakmice na SP ćemo igrati agresivno i presing od starta", rekao je Milinković-Savić.

On je istakao da mu je važno da igra, a ne na kojoj će poziciji u timu biti.

"Nisam imao pritisak ni kad smo izgubili jer je nesrećno bilo. U svaku ovako da udjemo", dodao je on.

Dušan Tadić je rekao da je njegova ekipa sada ne sme da se opusti.

"Ubedljiva igra, mogli smo i više golova da damo, ali ne smemo da se opustimo. Zadovoljan sam igrom koju sam prikazao, najvažnije je da se uigramo i otvaramo prostor", rekao je on.

Strelac drugog gola na današnjem meču, Adem Ljajić kazao je da će njegova ekipa i na Mundijalu pokušati da bude agresivna.

"Znali smo svi da je važno da dobijemo... Dobili smo ubedljivo, iako možda protivnik nije bio ne znam koliko kvalitetan. Odigrali smo sjajno, dali smo pet golova, mogli smo da damo još koji sigurno. Jedna dobra uvertira pred SP", rekao je Ljajić novinarima u Gracu.

"Na Svetskom prvenstvu ćemo ići za svaku loptu kao da je poslednja. Borićemo se, probaćemo da damo svi više od 100 odsto. Mislim da je to u ovom trenutku najvažnije, da budemo kao jedan, da budemo kao tim, ako napadamo da napadamo svi zajedno, ako se branimo da se branimo svi zajedno. Danas je to bilo jako dobro, nadam se da će i protiv Kostarike biti isto tako", rekao je Ljajić.

Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu početi 17. juna protiv Kostarike.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.