Jemen, četvoro dece poginulo u granatiranju

Izvor: RTS, 19.Sep.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen, četvoro dece poginulo u granatiranju

Najmanje četvoro dece poginulo je u granatiranju rezidencijanog dela jemenskog grada Taez, saopštili su lokalni zvaničnici.
Prethodno je u petak troje dece izgubilo život, od kojih su dva dečaka stradala dok su igrala fudbal, preneo je AFP.
Pogibija dece izazvala je kritiku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i organizacije "Hjuman rajts voč".
Taez je većim delom pod kontrolom vladinih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga, koje podržava Saudijska Arabija, a u centru je sukoba između hutskih pobunjenika odanih bivšem predsedniku Ali Abdulahu Salehu i vladinih snaga od marta 2015. godine.
Više od 8.000 ljudi izgubilo je život u Jemenu od marta 2015, od početka sukoba, među kojima najmanje 1.500 dece, navodi francuska novinska agencija.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U granatiranju Taeza poginulo četvoro dece

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2017

Najmanje četvoro dece poginulo je u granatiranju rezidencijanog dela jemenskog grada Taez Najmanje četvoro dece poginulo je u granatiranju rezidencijanog dela jemenskog grada Taez, saopštili su danas lokalni zvaničnici.Prethodno je u petak troje dece izgubilo život, od kojih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.