Jemen: Dva broda potonula, više desetina imigranata se utopilo

Izvor: Blic, 03.Jan.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Dva broda potonula, više desetina imigranata se utopilo

ADEN - Ministarstvo unutrašnjih poslova Jemena saopštilo je danas da se do 80 afričkih imigranata, uglavnom Etiopljana, utopilo kada su dva broda potonula kod obale južnog Jemena.

"Uzrok nesreće je jak vetar i veliki talasi. Na jednom brodu, koji je potonuo u regionu provincije Taez, bilo je 46 imigranata", navodi se u saopštenju u kojem su citirana tri preživela brodolomnika iz Somalije.

U saopštenju se ističe da je na drugom brodu bilo od 35 do 40 ljudi, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Etiopljana, uključujući žene i decu. Brod je potonuo u provinciji Lahidž, takođe, na jugu Jemena.

U toku je potraga za eventualnim preživelim, ali nije naveden datum kada se nesreća desila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.