Izdaja, izdaja, vikali jerusalimskom patrijarhu

Izvor: Mondo, 06.Jan.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izdaja, izdaja", vikali jerusalimskom patrijarhu

Desetine Palestinaca protestovale su danas povodom dolaska jerusalimskog patrijarha Teofila III na proslavu pravoslavnog Božića u Vitlejem na Zapadnoj obali.

Foto: Beta/AP Photo/Majdi Mohammed

Oni su uzvikivali "izdajnik" dok je patrijarh pod jakim obezbeđenjem prilazao Crkvi rođenja podignutoj na mestu gde se po hrišćanskom verovanju rodio Isus.

Palestinci traže da patrijarh podnese ostavku zbog prodaje crkvene zemlje Izraelcima, a takvih protesta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo i prošle godine povodom Božića.

Badnji dan je, ovo su običaji (FOTO)

Grčka pravoslavna crkva je jedan od najvećih vlasnika nekretnina u Svetoj zemlji. U njoj dominira grčko sveštenstvo, a vernici su velikom većinom Palestinci.

Jerusalimska patrijaršija slavi Božić 7. januara po Novojulijanskom (Milankovićevom) kalendaru.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.