Italija, opsežna akcija protiv moćne mafije Ndrangete

Izvor: RTS, 04.Jul.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija, opsežna akcija protiv moćne mafije Ndrangete

Više od hiljadu karabinjera učestvovalo je u velikoj operaciji protiv moćne mafije iz Kalabrije, Ndrangete, prenose italijanski mediji. Za 116 članova te mafijaške organizacije izdat je nalog za hapšenje.
Karabinjeri su uz pomoć policijskih helikoptera, obučenih pasa i pripadnika specijalnih jedinica pretražili bunkere u potrazi za mafijašima optuženim za iznude, prevare, zločinačko udruživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nedozvoljeno držanje oružja. 

Italijanske vlasti saopštile su da će tokom dana izneti više detalja o toj operaciji.
Procenjuje se da je Ndrangeta, što na starogrčkom znači "hrabrost", zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike prevazišla čuvenu sicijalijansku Kozu nostru i danas važi za najjaču i najokrutniju kriominalnu grupu u Italiji.
U Italiji postoje četiri organizovane kriminalne grupe. Ndrangeta važi za najjaču i najokrutniju, a ostale su sicilijanska Koza nostra, napolitanska Kamora i Sakra korona unita iz Apulije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preko hiljadu policajaca krenulo na mafijaške šefove VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2017

Više od hiljadu karabinjera učestvovalo je u opsežnoj operaciji protiv Ndrangete, moćne mafije iz Kalabrije, prenose italijanski mediji...Protiv 116 članova Ndrangete podignuti su nalozi za hapšenje...Karabinjerima su podršku pružali helikopteri, psi tragači i stručnjaci u potrazi za bunkerima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.