Utorak, 04.07.2017.

20:18

Preko hiljadu policajaca krenulo na mafijaške šefove VIDEO

Više od hiljadu karabinjera učestvovalo je u opsežnoj operaciji protiv Ndrangete, moćne mafije iz Kalabrije, prenose italijanski mediji.

Izvor: index.hr

Preko hiljadu policajaca krenulo na mafijaške šefove VIDEO
Foto: Screenshot

Protiv 116 članova Ndrangete podignuti su nalozi za hapšenje.

Karabinjerima su podršku pružali helikopteri, psi tragači i stručnjaci u potrazi za bunkerima koji su mogli da posluže kao skrovište za mafijaške šefove.

Glavne tačke optužnice su udruživanje zločinaca mafijaškog tipa, iznuda, proneveera, ilegalno posedovanje oružja.

Dvadeset četiri mafijaške porodice Kalabrije, na jugu Italije, obuhvaćeno je tom operacijom koja je omogućila otkrivanje novih struktura Ndrangete, među kojima neke vrste "sudova" za rešavanje unutrašnjih sukoba između različitih klanova.

"Udarili smo na šefove najvažnijih porodice, sve zvaničnike", izjavio je pred novinarima Federiko Kafiero de Raho, tužilac Ređo Kalabrije.

"Udarili smo u središte Ndrangete na nacionalnom i međunarodnom nivou. To srce Ndrangete upravlja pravim holdingom", dodao je general karabinjera Đuzepe Governale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: