Preko hiljadu policajaca krenulo na mafijaške šefove VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko hiljadu policajaca krenulo na mafijaške šefove VIDEO

Više od hiljadu karabinjera učestvovalo je u opsežnoj operaciji protiv Ndrangete, moćne mafije iz Kalabrije, prenose italijanski mediji.

Protiv 116 članova Ndrangete podignuti su nalozi za hapšenje.

Karabinjerima su podršku pružali helikopteri, psi tragači i stručnjaci u potrazi za bunkerima koji su mogli da posluže kao skrovište za mafijaške šefove.

Glavne tačke optužnice su udruživanje zločinaca mafijaškog tipa, iznuda, proneveera, ilegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posedovanje oružja.

Dvadeset četiri mafijaške porodice Kalabrije, na jugu Italije, obuhvaćeno je tom operacijom koja je omogućila otkrivanje novih struktura Ndrangete, među kojima neke vrste "sudova" za rešavanje unutrašnjih sukoba između različitih klanova.

"Udarili smo na šefove najvažnijih porodice, sve zvaničnike", izjavio je pred novinarima Federiko Kafiero de Raho, tužilac Ređo Kalabrije.

"Udarili smo u središte Ndrangete na nacionalnom i međunarodnom nivou. To srce Ndrangete upravlja pravim holdingom", dodao je general karabinjera Đuzepe Governale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.